Arrow
U gaat een training volgen
U gaat een training volgen
U wilt zich laten accrediteren
U wilt zich laten accrediteren
U wilt Insights inzetten
U wilt Insights inzetten
Sluiten

Insights Benelux en War Child

Unlocking Human Potential

Mensen helpen hun volledig potentieel aan talenten en kwaliteiten te ontsluiten is wat ons dagelijks drijft in het werk wat wij doen. Zodat zij kunnen groeien en de regie kunnen nemen over hun eigen ontwikkeling en mogelijkheden. Zodat zij keuzes hebben en de dingen kunnen doen die hen energie geven en inspireren. Invulling kunnen geven aan hun eigen toekomst. En niet onbelangrijk: dit weer door kunnen geven aan de volgende generatie.

Niet iedereen heeft deze kans. Wereldwijd leven miljoenen oorlogskinderen in situaties waar wij ons nauwelijks een voorstelling van kunnen maken: ze zijn ontvoerd, misbruikt, hebben familie voor hun ogen zien sterven, zijn opgegroeid in kampen waar ze als kindsoldaat gedwongen werden om mee te vechten, en zijn niet of nauwelijks naar school geweest.

Maar ook als het conflict zelf achter de rug is, is het nog niet voorbij: juist als alles rustiger is, ontstaat er ruimte voor traumatische ervaringen, en steken de psychosociale problemen de kop op. Voormalige kindsoldaten worden niet meer geaccepteerd in hun gemeenschap, hebben geen educatie gehad en daarmee geen kans op werk. Er is nagenoeg geen sociaal vangnet en dit alles kan leiden tot totale apathie of agressie. Kortom: een vruchtbare bodem voor nieuwe conflicten en daarmee is de cirkel rond.

Het kan en mag niet zo zijn dat wij onze ogen hiervoor sluiten. We delen met deze kinderen dezelfde planeet, en zijn op universeel niveau allemaal met elkaar verbonden. Om die reden willen wij graag ons steentje bijdragen aan het creëren van een omgeving waarin ook deze kinderen zich veilig kunnen voelen en de kans krijgen om weer kind te zijn. Te spelen, te ontdekken en te leren. Een omgeving waarin zij de kans krijgen om hun talenten te ontsluiten, te worden wie zij willen zijn, en hun toekomst vorm te geven. Zodat zij op hun beurt kunnen bijdragen aan het doorbreken van de cirkel van geweld.


Wat is onze bijdrage?

Natuurlijk geeft War Child vooral aandacht aan de oorlogskinderen zelf; het draait tenslotte om hen. Maar War Child wil met haar programma’s ook een structurele basis leggen in de landen waar zij actief zijn, om de rechten van de kinderen blijvend te beschermen, en hun belangen structureel beter te behartigen. Het project Building Skills, Changing Futures (BSCF) combineert een beroepsopleiding met psychosociale hulp. Zodat tieners de kans krijgen om een stabiele toekomst op te bouwen, voor henzelf, en voor hun omgeving. Lees meer op de website van BSCF.

Als Business Friend van War Child ondersteunen wij War Child en dit specifieke programma. Omdat wij geloven dat iedereen recht heeft op de kans om op te groeien in veiligheid, je talenten te ontsluiten, en te worden wie je wilt zijn.

www.warchild.nl

e-mail_signature_groot

 

© Insights Benelux 2003 - 2017. Alle rechten voorbehouden