Sales & Service

Herken jij het gedrag van je klant? Inzicht in jezelf en
anderen verbetert je interactie – en zo je sales en service.

Wat we kunnen bereiken

De samenwerking met Insights begint altijd met wat jouw organisatie écht uniek maakt: de mensen. Want elke verandering op weg naar betere prestaties begint bij beter zelfinzicht van je medewerkers.

Vanuit deze basis helpen we mensen hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie, bijvoorbeeld omdat de interactie met klanten sterk verbetert.

5%
verbeterde klantenbinding kan

de winst met 25% – 95% verhogen

Verbeterde interactie met klanten

Hoe help je je mensen om sneller en effectiever een relatie met klanten op te bouwen? Hoe help je ze om elke stap in het salesproces beter te laten verlopen?

Sales en customer serviceteams verdienen een eigen benadering om de kwaliteit van hun klantcontact te verbeteren. We laten mensen zien en begrijpen hoe verschillende type klanten het contact kunnen ervaren, zodat zij relaties gericht kunnen versterken.

We bieden oplossingen die mensen:

  • sneller contact laten maken met (potentiële) klanten door hun gedragsvoorkeuren te herkennen
  • inzicht geven in hun kwaliteiten en valkuilen, voor elke fase van het salesproces
  • ervan bewust maken dat zij zelf de regie hebben over het verbeteren van hun klantcontact en prestaties

Insights Discovery

Insights Discovery is het kloppend hart van veel van onze oplossingen. In combinatie met andere instrumenten uit ons portfolio zoeken we altijd naar de meest geschikte oplossing voor jouw grootste uitdagingen, op persoonlijk, team- of organisatieniveau.